Om 8.15 uur Vertrekken we vanuit huis. In Amsterdam gaan we eerst langs het huis van Eric en Willem om daar de parkeer-pas van Willem op te halen. Met die pas kunnen we gratis op de werknemers parkeerplaats P40 parkeren. Mooi!
Vanuit die parkeerplaats met het busje naar de vertrekhal waar we mooi op tijd zijn. Na her inchecken nog even wat lectuur aanschaffen en voor Pleun naar de M.A.C. Voor een lippenbalsem van bijna 15 euro waar ze haar zinnen op heeft gezet. En dan naar de gate.
We vliegen om 12.35 uur met Royal Jordanian naar Amman. Een vlucht van 4 uur, die we heel goed doorkomen dankzij het grote filmaanbod en de games die we kunnen spelen. In Amman moeten we 2 uur wachten tot de volgende vlucht vertrekt. In de vertrek hal wemelt het van de vrouwen in burka, beetje angstaanjagend om te zien volgens de meiden.
De reis vervolgt vanuit Amman naar Dubaï en van daaruit vliegen we met Kenya Airways naar Naïrobi. Dit laatste stuk van een uur of 5 valt ons allemaal zwaar, aangezien dit vliegtuig hartstikke vol zit en een hoop mensen niet echt aangenaam ruiken.....
Om goed 7 uur in de ochtend landen we in Naïrobi. We moeten een Visa aanschaffen om Kenia binnen te mogen en 15 minuten later en 250 dollar lichter zijn we er dan. Kenia!
In de wachthal is het zwart van het volk...we moeten even goed zoeken naar de taxi-chauffeur die ons op komt halen maar al snel zien we het bordje met onze naam! Mooi zo, koffers inladen en op naar het hotel.
Onderweg is het een grote chaos in het verkeer. Net als in Engeland rijden de auto's links, dat is dus even wennen, maar ook rijdt alles door elkaar heen. En druk op de weg! Een en al file.
Een uurtje later komen we aan bij hotel Intercontinental waar we verwelkomt worden door onze mede safarigangers. De vakantie kan beginnen!
We zijn alle 5 bekaf van de lange reis, maar we geven daar voorlopig nog niet aan toe.
Onze spullen op de kamer gezet en dan gaan we met de taxi naar het olifanten weeshuis. Dat is iedere dag alleen open tussen 11.00 en 12.00 uur, waar we kunnen zien hoe de kleine olifantjes de fles krijgen. In dit weeshuis verblijven 21 olifantjes, tussen de leeftijd van 3 maanden en 3 jaar, die door Rangers uit hun omgeving gehaald zijn omdat ze daar geen overlevingskansen meer hadden. Ze hebben hun moeder, ouders of stam verloren door bujv. stropers of door aanvallen van andere dieren. De beesten worden hier groot gebracht en omdat ze midden in de natuur verblijven, kunnen ze later makkelijk terug geplaatst worden op de plek waar ze vandaan komen.
Hoogste tijd om even te gaan slapen, we hebben het nodig! Rond half 5 de wekker gezet, lekker douchen en dan redelijk fit bij het zwembad chillen.Het is niet echt zonnig, maar de temperatuur is prima. Juli is in Naïrobi de koudste maand, iedereen loopt met dikke tuien aan, dik aangekleed. Maar met een graad of 18 is het voor ons, Hollanders, heel goed toeven.
Willem heeft thuis zijn huiswerk goed gedaan. Hij heeft gelezen dat, als we bij het beste restaurant hier willen eten, we bij restaurant Carnivoor moeten zijn. Dus even bij de receptie laten bellen om voor ons zevenen te reserveren, om 19.00 uur. Met de taxi om half zeven richting het restaurant. We komen echter niet zomaar het terrein van het restaurant op. De taxi stopt bij de poort waar bewaking staat. De motorkap moet omhoog, de achterklep open en met een spiegel aan een lange stok wordt de onderkant van de auto geïnspecteerd. Als alles oké gevonden wordt mogen we doorrijden. Zo'n inspectie kregen we ook bij het hotel. Detectiepoortjes bij de ingang, dus overal safety first!
Bij de ingang van het restaurant is een grote barbeque waar hele lange spiezen hangen met allerlei soorten vlees. Dat ziet er super uit! We worden naar ons tafeltje gebracht. Het is duidelijk dat touristen dit restaurant weten te vinden. Overal lange tafels met reisgezelschappen die lekker aan het smullen zijn.
We starten met een heerlijke coctail, die van ons met rum, die van de meiden natuurlijk zonder. Op tafel komt een caroussel met allerlei sausjes, stukjes maiskolf en lekker gekruide aardappelpartjes. En dan begint het. Mannen lopen aan en af met de spiezen om op jouw bord stukjes vlees te schuiven. Kippeboutjes, spareribs, kippevleugeltjes, lam, beef, struisvogel, emoe, varkensfricandeau, worstjes, stierenballen, niertjes, kalkoen en krokodil....zoveel eten als je maar wilt. Het ene lekkerder dan het ander, maar we hebben zitten smullen. Daarna nog een toetje, cheesecake, pineapple-pie of een chocchip blondie met ijs. Heerlijk!
En weer met de taxi terug naar het hotel.De meiden meteen naar bed, die waren op. Wij hebben nog even bij de bar bij het zwembad gezeten met een drankje en toen naar bed.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten